Här har vi samlat våra vanligaste frågor. Hittar du inte ditt svar? Skicka ett meddelande till oss.

Ska du flytta?

Ge oss din nya adress så ordnar vi resten.

Bli miljösmart

Vi pysslar bara med schysst grön el.

Ändra betalsätt

Här kan du anmäla dig för autogiro.

Vanliga frågor

Du betalar samma pris som vi köper in elen för. Vi har alltså inga påslag alls på elpriset. Vi använder oss dock av en månadskostnad för vår tjänst som du kan läsa mer om här.

Hos oss är du fri som en fågel, vi har ingen bindningstid.

Vår el kommer från vatten, vind och biobränslen. Den är helt fri från ämnen som kan skada vår miljö, som kol och olja. Läs mer om vår gröna el.

Att fixa elen ska vara enkelt för dig. När du signerat avtalet får du en bekräftelse via mejl. Vi skickar en fullmakt till ditt elnätsföretag och ditt elhandelsföretag. Det brukar ta ungefär 2-3 veckor innan vi får svar. Gör något roligare under tiden, vi mejlar dig så fort elen är fixad.

För att vi ska kunna byta ditt elavtal till Fixael.nu behöver vi en fullmakt från dig. Med din fullmakt ansvarar vi för att prata med el- och nätbolagen åt dig så vi kan genomföra ett byte och du kan göra något annat roligt. Fullmakten lämnar du enkelt genom att signera med BankID. Läs mer om fullmakt här.

Timspotpris är ett individuellt rörligt elpris som mäts och prissätts per timme. Du betalar alltså helt utifrån din egen förbrukning och kan själv påverka din kostnad.

Schablonpris är ett kollektivt rörligt elpris som mäts och prissätts månadsvis. Du får alltså betala marknadens medelpris per månad. För att få vårt timspotpris kan din elmätare behöva bytas ut. Det kan låta jobbigt, men mest för din elnätsleverantör. De är nämligen skyldiga att fixa det åt dig helt gratis, bra va? Och det smidigaste av allt är att vi ber dom göra det.

Klicka här för att fixa autogiro. Du får alltid din faktura skickad via e-post från oss men du kan även betala via autogiro.

Hur lång uppsägningstid har jag och hur säger jag upp mitt avtal?

Vi har ingen uppsägningstid, du är fri att lämna oss när du vill. Du säger upp ditt avtal genom att kontakta ett annat elhandelsbolag som i sin tur skickar en uppsägning vidare till oss.

Fixael.nu är ett varumärke från Gävle Energisystem AB som ägs av Gävle Energi AB och Söderhamn Nära AB. Läs mer här.

Klicka här så kommer du till vårt kontaktformulär där du kan skicka in ditt ärende. Fyll i din mejladress och det du funderar över så svarar vi så snart vi kan.

Elområde 1

Norrbottens län samt delar av Västerbottens län.

Elområde 2

Jämtlands län, Västernorrlands län samt delar av Dalarnas län, Gävleborgs län och Västerbottens län.

Elområde 3

Gotlands län, Stockholms län, Södermanlands län, Uppsala län, Värmlands län, Västmanlands län, Örebro län, Östergötlands län samt delar av Jönköpings län, Hallands län, Kalmar län, Västra Götalands län, Gävleborgs län och Dalarnas län.

Elområde 4

Skåne län, Blekinge län, Kronobergs län, samt delar av Kalmar län, Hallands län, Jönköpings län och Västra Götalands län.

Kontakta vår kundtjänst

Vi svarar så snabbt vi kan.